Geld lenen voor een verbouwing: hoe pak je dat aan?

Wil jij graag iets renoveren in je huis of is het gewoon echt heel hard nodig? Geld lenen voor een verbouwing kan prima, maar dan moet je wel weten wat er moet gebeuren, wanneer en hoe snel.
Advies over de verbouwing
Je gevoel zegt dat je eerst geld moet zien te krijgen maar dat is vaak de verkeerde volgorde. Je kunt veel beter eerst verdiepen in wat er precies moet gebeuren en wat dit ongeveer zou kosten. Want als blijkt dat de verbouwing sowieso al veel te duur is, dan hoef je alle moeite van een krediet vinden toch niet meer te doen. Als aan de andere kant blijkt dat het veel goedkoper gaat zijn, dan kun je het misschien wel opvangen met je spaargeld en dat is uiteindelijk altijd goedkoper dan geld lenen.

Een krediet vinden
Als je eenmaal hebt uitgezocht wat die renovatie gaat kosten, dan weet je dus je leenbedrag. In andere woorden: je weet hoeveel geld je moet lenen om – eventueel in combinatie met eigen geld – deze verbouwing te realiseren. Nu heb je dus al wat nuttige informatie om mee te nemen naar een kredietverstrekker. Daarnaast zullen ze nog meer van je willen weten. Een verbouwing wordt gezien als een persoonlijke uitgave dus de voorwaarden van een persoonlijke lening gelden. Daarin wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar je werksituatie: heb je een vast contract, of werk je bijvoorbeeld via een uitzendbureau? Of misschien heb je wel je eigen bedrijf? Dit maakt uit voor de mate waarin jij een stabiel inkomen hebt waarmee je elke maand dat rentebedrag kunt aflossen.
